quarta-feira, 16 de fevereiro de 2011

Conchiglioni com Molho de Palmito


Ingredientes:

250 g conchiglioni
Água
Sal

Molho Branco:
2 xícaras de chá de leite
1 colher de sopa de maisena
1 colher de sopa de queijo parmesão ralado
Sal e pimenta do reino a gosto

1 vidro de palmito
½ cebola ralada
1 colher de sobremesa de azeite
Orégano

Queijo parmesão a gosto (opcional)

Modo de fazer:

Cozinhar o conchiglioni com bastante água e sal até ficar al dente. Escorrer.

Refogar a cebola no azeite. Adicionar o palmito picado e refogar uns 2 minutos.

Misturar os ingredientes do Molho Branco numa panela, adicionar o palmito e esquentar em fogo baixo, sempre mexendo, até o molho engrossar.

Misturar o conchiglioni com o molho e salpicar com orégano.


English version: Conchiglioni with Heart of Palm Sauce

Ingredients:

250 g conchiglioni
Water
Salt

White Sauce:
2 cups milk
1 tablespoon cornstarch
1 tablespoon parmesan cheese grated
Salt and Black pepper to taste

1 jar heart of palm
½ onion grated
1 dessertspoon olive oil
Oregano, dry

Grated parmesan cheese to taste (optional)

How to make:

Cook cochiglioni in a pot of boiling salted water with a little amount of olive oil until tender but still firm to the bite (al dente), stirring occasionally. Drain.

Braise onion in olive oil. Add heart of palm chopped and braise for 1 or 2 minutes.

Combine ingredients of the White Sauce in a pan. Add heart of palm chopped and cook, stirring constantly, until the sauce is thicken.

Toss the conchiglioni with White Sauce. Sprinkle with oregano and grated parmesan cheese. Serve.

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